Пропуснете до основното съдържание »

Поставяне на invisibleSHIELD™

 

Поставяне на invisibleSHIELD™ с помощта на гъбичка

Стъпка 1: Изключете устройството и по възможност отстранете батерията. Измийте добре ръцете си като наблегнете на пръстите

 

Стъпка 2: С помощта на микрофибърната кърпичка почистете устройството.

 

Стъпка 3: Намокрете пръстите си с течността, с която е напоена гъбичката преди да вземете invisibleSHIELD™, за да избегнете оставянето на пръстови отпечатъци по него.

 

Стъпка 4: Отлепете invisibleSHIELD™ от хартията, за която е залепен.

 

Стъпка 5: Хванете invisibleSHIELD™ в ръка с лепящата страна нагоре. Леко намокрете задната страна на invisibleSHIELD™ с течността. Не мокрете устройството!

 

Стъпка 6: Поставете invisibleSHIELD™ на устройството с лепящата страна надолу и го наместете докато съвпадне с контурите на съответния панел.

 

Стъпка 7: Намокрете с гъбичката и предната част на invisibleSHIELD.

 

Стъпка 8: С помощта на пластмасовата карта избутайте навън останалата течност и балончета с движения от средата към краищата, като внимавате течността да не попада на непокрити портове и отвори. Всички останали малки балончета трябва да изчезнат в рамките на 24 часа.

 

Полезни съвети: За по-трудните части, които покриват страните и ъглите, препоръчваме първо да притиснете частта към устройството с пръст или длан, докато се залепи добре. След това използвайте сешоар на най-ниската степен за студена струя, за да изсушите там, където сте залепили.
Малките части трябва да са възможно най-сухи при залепването им. Ако са твърде мокри, оставете ги за няколко минути да поизсъхнат преди да ги залепите за устройството. Това ще помогне за по-лесното им позициониране и залепване.

Препоръчваме да оставите устройството изключено за следващите 12-24 часа. Това ще осигури достатъчно време на invisibleSHIELD™ да се залепи и изсъхне добре.

Видеоклипове

Инструкции за поставяне на invisibleSHIELD™ с помощта на Spray bottle


Преди да започнете: Изключете устройството и по възможност отстранете батерията. Измийте добре ръцете си като наблегнете на пръстите.

 

Стъпка 1: Напръскайте пръстите си със SHIELDSpray™ преди да пипате invisibleSHIELD™, за да избегнете оставянето на отпечатъци.

 

Стъпка 2: Отлепете invisibleSHIELD™ от хартията, на която е залепен.

 

Стъпка 3: Хванете invisibleSHIELD™ в ръка с лепящата страна нагоре и леко го напръскайте от двете страни със SHIELDSpray™. НЕ пръскайте по устройството.

 

Стъпка 4: Поставете invisibleSHIELD™ на устройството с лепящата страна надолу и го наместете докато съвпадне с контурите на съответния панел.

 

Стъпка 5: С помощта на пластмасовата карта избутайте навън останалата течност и балончета с движения от средата към краищата, като внимавате течността да не попада на непокрити портове и отвори.

 

Стъпка 6: Попийте останалата течност с микрофибърната кърпичка или хартиена кърпичка. Малките балончета ще изчезнат от само себе си за 2-3 дни.

 

Полезни съвети: За по-трудните части, които покриват страните и ъглите, препоръчваме първо да притиснете частта към устройството с пръст или длан, докато се залепи добре. След това използвайте сешоар на най-ниската степен за студена струя, за да изсушите там, където сте залепили.
Малките части трябва да са възможно най-сухи при залепването им. Ако са твърде мокри, оставете ги за няколко минути да поизсъхнат преди да ги залепите за устройството. Това ще помогне за по-лесното им позициониране и залепване.

Препоръчваме да оставите устройството изключено за следващите 12-24 часа. Това ще осигури достатъчно време на invisibleSHIELD™ да се залепи и изсъхне добре.

Видеоклипове

 

Още препоръки

Чистота

За най-добри резултати измийте хубаво ръцете си преди да започнете и извършвайте поставянето в чиста среда. Убедете се, че устройството е чисто и няма следи от пипане.


Подравняване

Подравняването е един от най-важните аспекти на това Вашия invisibleSHIELD да изглежда перфектно на устройството и затова Ви препоръчваме още в началото да видите коя част от протектора къде трябва да бъде поставена. Обикновено тази информация се намира и в самата опаковка на протектора. Ако invisibleSHIELD има повече дупки за бутони Ви препоръчваме да започнете подравняването от горната част, след това страните и най-накрая долната част.

Използване на лампа

Използването на лампа като слаб източник на топлина може да помогне за ускоряване на процеса на поставяне, особено при по-сложни дизайни на invisibleSHIELD. Лампа с чупещо се рамо (както са някои офисни лампи) може да бъде използвана за леко затопляне на invisibleSHIELD. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ ДА ОСТАВЯТЕ УСТРОЙСТВОТО НА ТОПЛИНАТА ДЪЛГО ВРЕМЕ, ТЪЙ КАТО МОЖЕ ДА ПОВРЕДИ ЕЛЕКТРОНИКАТА.

Натиск с длан по проблемните части

Демонстраторите на Zagg използват специална техника за залепване на invisibleSHIELD на проблемните части на устройството (ъгли и ръбове). Подравнете invisibleSHIELD в правилната позиция, след което отстранете възможно най-много от излишната течност по описания по-горе начин. Тогава притиснете с длан проблемните части и задръжте от 30 секунди до 1 минута. Може да се наложи на повторите този процес няколко пъти, но това ще помогне за сигурното залепване на invisibleSHIELD по проблемните места.

Сешоар

Сешоарът е много полезен при залепването на invisibleSHIELD по ъглите, страните и ръбовете. Най-добре е да го пуснете на най-слабата и хладна степен, като предвижвате струята равномерно от край до край, за да подсушите съответната част. Ако сешоарът е включен на топъл въздух може да се стигне до деформиране на протектора. Ако това стане, спрете сешоара и след 10-15 минути invisibleSHIELD би трябвало да върне правилната си форма.

Поредност на поставянето

Поставянето на частите за гърба на устройството преди другите може да ви помогне да придобиете малко опит преди поставянето на протектора на екрана, където всяка грешка се вижда.

 

Често задавани въпроси за поставянето

В: Протекторът не залепва по ъглите, какво да правя?
О: Оставете устройството (с протектора на него) за 10-15 минути и след това опитайте да го залепите отново. Ако отново не залепва изчакайте още няколко минути и опитайте отново. Повторете, ако е необходимо. Препоръчваме 10-15 минути изчакване, за да може invisibleSHIELD да поизсъхне, което спомага за по-доброто му залепване. Ако изчакате много повече е твърде вероятно после да не можете да го залепите.


В: Някои от частите са толкова малки! Как да ги поставя?
О: Докато пръстите Ви са мокри, внимателно отлепете протектора и леко го навлажнете преди да го поставите върху устройството. Ако частите станат много мокри може да не се залепват веднага. В такъв случай ги изчакайте да поизсъхнат и ги залепете отново.


В: Колко след поставянето на invisibleSHIELD той може да бъде отлепен и да остане здрав, за да може да се сложи наново?
A: След 3-5 минути. Ако се наложи да отлепите протектора, за да го залепите отново, пръстите Ви трябва да са влажни и да го отлепите внимателно, без да го разтегляте. След това можете да го поставите отново на устройството.